Download version
2.751 her.


Tilmeld nyhedsbrev:

Dubletter

 BST-Utilities.dk  >  BST-Utilities hovedmenu   Menuen VÆRKTØJER

 

Dubletter

Dublethåndtering er en meget populær måde at anvende Excel på.
De fleste støder dog en en begrænsning i forbindelse med Excel's standardfunktioner, da de ikke helt tilbyder samme muligheder som dette værktøj. Vi har udviklet dette værktøj som gerne skulle gøre det hele lidt nemmere.

Værktøjet understøtter flere forskellige former for håndtering af dubletter eller entydige/unikke celler.
Den første forekomst kan farves i en anden farvede hvis det ønskes, det samme kan dubletten - du vælger selv med hvilken farve eller skrifttype.
Hvis du vælger at fjerne dubletterne, kan data efterfølgende sorteres eller 'hullerne' kan simpelthen fjernes ved at slette tomme rækker eller kolonner alt efter hvad du ønsker.


BST Utilities Dubletter er inddelt i faneblade - se funktionerne herunder.

Vælger du at fjerne dubletter, kan du vælge mellem at slette de tomme rækker/kolonner eller at sortere data efterfølgende for at undgå de tomme huller de nu fjernede dubletter har efterladt.

Fjern dubletter i Excel

 

Vælger du at finde og fremhæve dubletter, kan du gøre det både ved hjælp af en farvepalet, eller ved at ændre skriften i cellen til fed eller kursiv.
Den første forekomst som værktøjet støder på, ses ikke som en dublet, men den kan alligevel fremhæves hvis du ønsker det.
Du kan fremhæve dem på samme måde som dubletterne, eller med en helt andet farve hvis det er bedst for dig.

Find og fremhæv dubletter i Excel

 

   Vælg hvilken farve dine dubletter skal fremhæves med

 

Hvis du blot vil skjule dubletterne, kan du bruge denne funktion.
Alt efter hvad der kan lade sig gøre i den markering du har foretaget, vil du kunne skjule enten rækker eller kolonner indeholdende dubletter.
De er nemme at få vist igen, ved at trække en markering på tværs af de skjule rækker/kolonner, højreklikke og vælge 'Vis Rækker/kolonner'

Skjul dubletter i Excel

 

Har du brug for at tælle dubletter eller unikke celler, kan du bruge denne funktion, som er identisk med funktionen Tæl celler som giver du en lille rapport over celler i din markering.
Funktion er super hurtig og lige ved hånden i BST Utilities.

Tæl antal unikke, dubletter, tomme eller filtrerede celler  

Opdateret 05-07-2018 15:04:47